رد کردن پیوندها
درمان لکنت زبان

درباره کلینیک درمان لکنت زبان اسکیلا

مركز خدمات روانشناختی و درمان تخصصی لکنت زبان اسکیلا به همت سرکار خانم دکتر حسین زاده و با تیمی متشكل ازمتخصصین روانشناس بالینی، روانشناس كودك و نوجوان، هنر درمانگر و موسیقی درمانگر توانسته است بسیاری از لكنت زبان ها را به درمان برساند. تا كنون مراجعین زیادی از كشورهای آلمان، انگلستان، عراق، امارات تحت نظر خانم دكتر حسین زاده مدیریت کلینیک درمان لکنت زبان اسکیلا به درمان لکنت زبان رسیده اند.

روش درمانی لکنت زبان اسکیلا و مبانی علمی و تجربی آن

روش اسکیلا با تاكید بر مهارت آموزی به زبان خاصی محدود نمی شود ومراجعین با زبانهای مختلف امكان استفاده از تمرین ها وتكنیك ها را دارند. برگزاری موفقیت آمیز كارگاه های یك روزه در كشورهای تركیه، امارات متحده عربی وعراق با عنوان “روان صحبت كردن را به خود هدیه بدهید” و تفاوت آشكار قبل و بعد مراجعین در روان گویی نشانگر این واقعیت است .

  • درمان ما به دو شیوه ی متمركز وغیر متمركز صورت می گیرد:
  • متمركز با جلسات حضوری یا آنلاین به مدت 6 ماه انفرادی
  • غیرمتمركز با برگزاری ورك شاپ وكارگاه فشرده در ایران وكشورهای دیگر

پژوهش های جدید در حوزه علوم اعصاب تربیتی و تاثیرات شگرف مهارت آموزی در سیستم مغزی عصبی انسان و به تبع آن تغییر رفتاری-کلامی در سبک زندگی برای تدوین پروتکل درمانی آموزشی اسکیلا (جدیدترین مداخلات روانی تربیتی برای درمان اختلالات گفتاری)، مورداستفاده قرار گرفته  است. بر اساس نظریه هب(1942) نوزدان با شبکه عصبی متولد می شوند اما تجربه های حسی پس از تولد که با  ارتباط های سیناپسی در مغز صورت می گیرد و موجب نرمش عصبی یا نوروپلاستیستی می گردد ناشی از یادگیری و نیرومند سازی مهارت ها در مغز بطور دراز مدت بعنوان یک مکانیزم اثر فعال LTP باقی می ماند. از آنجائیکه لکنت زبان در بیشتر افراد و در سنین مختلف یک شکل فیزیکی و جسمی نیست بلکه امری ذهنی-روانی است بابکارگیری مهارتهای ذهنی زبانی در جهت ریتمیک کردن ذهن، زبان و زبان بدن به همراه تنش زدایی، تقویت مهارت های تنفس، تکنیکهای CBT و رفتار درمانی به نتایج درخشانی در این زمینه رسیدیم.جلسات درمانی شامل دو بخش:1- درمان روانشناختی،2- آموزش مهارتهای گفتاری می باشد که برای کودکان با قصه درمانی، موسیقی و آواز، بازی و استفاده از عینک های واقعیت مجازی همراه هست. در اتاق بازی استفاده از بازی درمانی برای پروروش هوش هیجانی و کلامی کودک در مسیر درمان بسیار کارآمد می باشد که با روش های خلاقانه نه تنها مسئله لکنت زبان کودک بلکه مسائل رفتاری، مشکلات اضطرابی و ترس های او از بین می رود.     امید است با همکاری مسئولین محترم در آموزش ابتدایی آموزش و پرورش منطقه 6، بتوانیم قبل از بروز آسیب های اجتماعی، تحصیلی، ارتباطی برای کودکان بدلیل وجود مشکلات مذکور، به حل آنها اقدام کنیم.

 از آنجا كه لکنت زبان در بیشتر افراد و در سنین مختلف یک مشکل فیزیکی و جسمی نیست بلکه امری ذهنی- روانی است با بکارگیری مهارتهای ذهنی زبانی در جهت ریتمیک کردن ذهن، زبان، زبان بدن به همراه تنش زدایی، تقویت تنفس، تکنیکهای CBT و رفتار درمانی به نتایج درخشانی در این زمینه رسیدیم.

 جلسات درمانی شامل دو بخش: 1-درمان روان شناختی و 2-آموزش مهارتهای گفتاری میباشد که برای کودکان با قصه درمانی، موسیقی و بازی همراه است. در اتاق بازی استفاده از بازی درمانی برای پرورش هوش هیجانی و کلامی کودک در مسیر درمان بسیار کارآمد میباشد که با روشهای خلاقانه نه تنها مسئله لکنت زبان کودک بلکه مسائل رفتاری، مشکلات اضطرابی و ترسهای او را از بین می بریم. تعداد جلسات درمان لکنت زبان دوازده جلسه یک ساعته در طول شش ماه به صورت دو هفته یکبار برگزار میشود. پشتیبانی مشاورهای اسکیلا تا پایان درمان لکنت زبان ادامه دارد.

 

آیا لکنت زبان یک مشکل رایج است؟

در دنیا بیش از چهل و پنج میلیون نفر مبتلا به لکنت زبان هستند. تقریبا دو درصد از جامعه جهانی با این اختلال مواجه اند و آنقدر شایع است که هر کدام از ما در اطرافمان با چنین موردی حداقل یکبار برخورد کرده ایم. لکنت زبان به عنوان یك مشكل گفتاری در آهنگ و سیالی بیان كه با سن فرد مناسب نیست مطرح شده است. براساس كتاب مرجع تشخیصی اختلالات روانپزشكی امریكا 1-تكرارصدا(اصوات وهجاها)سیلاب 2-طولانی كردن صدای حروف 3-بریده گویی وتوقف 4-كشیده گویی 5-فشار وقفل هنگام بیان كلمات همراه است.

لكنت زبان در چه سنی بروز می كند؟

سن شروع لكنت معموال از2 تا 6 سالگی هست كه بیشتر در بچه های دبستانی دیده میشود. اما به طور کلی در تمام گروههای سنی از هر هزار نفر 7 نفر مبتلا به لکنت زبان هستند که در صورت عدم درمان قبل از دبستان میتواند به ایجاد مشکلات ارتباطی، تحصیلی، شغلی و حتی کاهش سلامت روان افراد منجر شود. البته افراد برجسته و موفق بسیاری وجود داشتند از جمله چرچیل، نیوتن، ونیستون،سامِرست که بیشتر عمر دچار لکنت زبان بوده اند اما با تلاش برای درمان به بهبودی رسیدند ودر موقعیت های اجتماعی درخشیدند.

لكنت زبان چه مشكلی برای فرد ایجاد می كند؟

فردی که لکنت زبان دارد میداند چه میخواهد بگوید شاید قبلا هم بدون لکنت زبان بارها تکرار کرده باشد اما گاهی اوقات قادر به بیان کلمه نیست و با تقلید و حرکات چشم و گردن و فک با گفتارش کلنجار میرود. گرچه اختلال گفتاری است و اختلال شخصیتی محسوب نمیشود اما با مسائل و مشکلاتی از جمله اضطراب، کمرویی و ترس، کمبود اعتماد به نفس همراه میشود که موجب کاهش توانمندی فرد در زندگی فردی و اجتماعی است.

علت لکنت زبان چیست؟

ممكن است كودك در اثر ضربه مغزی، شوك اختلال در نظام زبان شناختی مغز و تاخیرهای رشدی و بد آموزیهای گفتاری (تقلید از افراد لکنتی)، زمینه های ژنتیکی و یا بافشارهای روانی و استرس به طور ناگهانی یا تدریجی دچار لکنت زبان شود. البته مجموعه ی عوامل خانوادگی از جمله والدین سخت گیر كمال جو ویا سهل گیر در میزان لكنت زبان كودك نقش دارند. مادران مضطرب وكم احساس نا ایمن و ناراضی تاثیر منفی بر بهبود دارند.

لکنت زبان در پسرها یا دخترها؟

پسرها بیشتر از دخترها دچار لکنت زبان می شوند. سن ابتلا به آن معمولا قبل از 6 سالگی است و نسبت پسران به دختران 5 برابر بیشتر است. در دیدگاه سایبرنتیک می گویند توانایی مهار عصبی-عضلانی در گفتار در سال های اول زندگی در پسران کمتر از دختران است.

درمان لکنت زبان کودکان در تمام سنین با اسکیلا

شدت و مدت لكنت زبان؟

 لکنت زبان ممکن است دوره ای باشد بدین معنا که نوسان دارد. فراوانی و شدت لکنت زبان ممکن است در طی ماهها و موقعیتهای مختلف کم و زیاد شود. واین موضوع بیشتر به شرایط روانی ذهنی خانوادگی ومحیطی فرد بستگی دارد. به عنوان یک اختلال ارتباطی از نظر سبب شناسی و درمان متفاوت است. اختلال در فصاحت میتواند علاوه بر مشکلات فردی در حوزه رابطه افراد با دیگران اعم از خانواده، محیط اجتماعی وشغلی تاثیر منفی بگذارد.

علل ایجاد لکنت زبان دوره ای یا دائمی در کودک و بزرگسال

منظور از كوه یخ لكنت زبان چیست؟

در دیدگاه دانشمندان، لکنت زبان شبیه یک کوه یخ ترسیم شده که بخشی پیدا و بخشی از آن پنهان است. قسمت پنهانش نود درصد حجم کوه را تشکیل میدهد و زیر آب است. در حالی که قسمت پیدای آن فقط ده درصد بوده و روی آب قرار دارد. دیگران فقط ناروانگویی و تکرار صداهای شخص را میشنوند که قسمت آشکار لکنت زبان است اما سایر عوامل موثر در لکنت زبان مثل قسمت پنهان کوه یخ دیده نمیشوند. گرچه این عوامل از جمله فشارهای روانی، اضطراب و استرس، ترسها، نوع رفتار والدین با کودک به عنوان بخش پنهان حتما باید در جریان درمان مورد توجه قرار گیرد.

چرا در هنگام آواز خواندن کمتر لکنت زبان میگیریم؟

چون وقتی آواز خوانده میشود، مغز به دنبال کلمات نمی گردد. برخلاف صحبت کردن معمولی که همواره به دنبال جستجوی کلمه است. در هنگام آواز خواندن فشار زبانی بر مغز وارد نمیشود و همچنین فشار ارتباطی که در محاوره وجود دارد تجربه نمیشود. حنجره، لب، زبان و احساس در هنگام آوازخوانی به صورت ریتمیک و منظم و هماهنگ فعالیت میکند.

 

چرخه لکنت زبان چیست؟

عوامل گوناگون زنجیره ای هستند که پنج حلقه نخست فقط در ذهن شکل میگیرد که به آن لکنت درونی یا ذهنی میگوییم. 1-وضعیت خاص 2-ذهن آشفت ه 3-پیشبینی 4-پنهانکاری 5-عوارض لکنت. چهار حلقه دیگر که قابل مشاهده، لمس و حس کردن هستند، لکنت ظاهری مینامیم. 1-اسپاسم تارهای صوتی 2-لکنت کردن 3-حرکات اضافی سایر اندامها 4-شنیدن یا احساس کردن لکنت زبان خود.

چرخه لکنت زبان در کلینیک روانشناسی اسکیلا

گفتار به چه چیزهایی نیاز دارد؟

حرکات هماهنگ، سریع و ظریف اندامهای گویایی مثل زبان، حنجره، لبها، فک و تارهای صوتی و دندان

  • زمانبندی دقیق عضلات برای تنفس و تولید صوت
  • آرامش روانی، نداشتن اضطراب و استرس به میزان بالا
  • هماهنگی بین ذهن، گفتار و زبان بدن

آنچه را که احساس می کنی بگو، آنچه می گویی را احساس کن

با مشاوران کلینیک درمان لکنت اسکیلا تماس بگیرید