درمان لکنت زبان بدون بازگشت
درمان لکنت زبان بدون بازگشت
صحبت منجر به کشف می شودلکنت زبان یک اختلال گفتاری است، لکنت عبارت است از تکرار، کشش و یا قفل شدن غیرارادی کلمه یا بخشی از کلمه ای که فرد قصد بیان آن را دارد. کودکانی که لکنت دارند، میدانند چه میخواهند بگویند و قبلا آن را صدها یا هزارها مرتبه بدون لکنت گفته اند. با این حال، این بار علی رغم تلاش هایی که میکنند، قادر نیستند کلمه را به راحتی و بدون تقلا ادا کنند.
انواع لکنت زبان
لکنت مرزی
کودکان با لکنت مرزی معمولاً مقدار بیشتری ناروانی را نسبت به کودکان طبیعی نشان میدهند. (بیشتر از 7 ناروانی در 100کلمه).
لکنت اولیه
در لکنت اولیه دوره هایی از لکنت افزایش یافته ممکن است برای چندین ماه طول بکشد. و دوره های روانی ممکن است تنها چند روز باشد.
لکنت متوسط
بچه ای با درجه لکنت متوسط که بین سنین سه تا سیزده سالگی است. دو ویژگی مهم دارد که او را از کودک با لکنت اولیه تمییز میدهد.
لکنت پیشرفته
آخرین درجه رشدی، لکنت پیشرفته است. که بیشتر به سن فرد دارای لکنت اهمیت می دهد تا تفاوت در الگوی لکنت یا فرآیندهای زیر بنایی آن این درجه پیشرفته به جوانان وبزرگسالان متعلق است. اما مهم است توجه کنید که بعضی از جوانان وبزرگسالان دارای لکنت تا این مرحله پیشرفت نمی کند. (گیوتر،2013).
روش های درمان لکنت زبان
روشهای درمان لکنت زبان ممکن است به شدت متنوع باشند و بسته به نوع و شدت لکنت زبان، توصیههای متفاوتی داده شود. در ادامه، تعدادی از روشهای معمول درمان لکنت زبان آورده شده است
برای مطالعه بیشتر: 5 روش قطعی درمان لکنت زبان که باید بدانید
گفتار درمانی:
درمان لکنت زبان اغلب با کمک تراپیهای گفتاری انجام میشود. متخصصین لکنت زبان با استفاده از تمرینها و تکنیکهای مختلف، به فرد کمک میکنند تا مهارتهای صحبت کردن را بهبود دهد و لکنت را تا حد امکان کاهش دهد.
تمرینهای تنفسی:
تمرینهای زبانی و کلامی:
تمرینهای تکرار و تکنیکهای تمرینی:
استفاده از آینه:
درمانهای پزشکی:
درمان خانگی لکنت زبان
بیش از ۷۰ میلیون نفر در سراسر جهان درگیر این اختلال گفتاری هستند. تقریبا ۵ تا ۱۰ درصد کودکان در مقطعی از زندگی خود دچار لکنت زبان میشوند و معمولا در عرض چند ماه یا چند سال مشکل آنها برطرف میشود. مداخله زودهنگام میتواند به کودکان در غلبه بر لکنت زبان کمک زیادی کند.
قابل ذکر است که از هر ۴ کودک ۱ نفر این مشکل را تا بزرگسالی خواهد داشت و میتواند به یک اختلال ارتباطی مادامالعمر تبدیل شود. با وجود اینکه بسیاری از روشهای درمانی جدید برای لکنت زبان ابداع شدهاند، اما روند درمان این مشکل همیشه دشوار بوده است. زیرا یک وضعیت بسیار شخصی و روانی است که به عوامل بیرونی و درونی زیادی بستگی دارد.
برخی از افراد هستند که پس از توصیه گفتاردرمانگر و پزشک روشهای درمان خانگی لکنت زبان را امتحان و به نتایج مطلوبی دست پیدا کردهاند. زیرا شرایط خاصی مانند استرس و خستگی میتوانند لکنت را بدتر کنند. با مدیریت این موقعیتت ها، ممکن است افراد بتوانند روند گفتار خود را بهبود بخشند. در اینجا چند راهکار وجود دارد که شما یا فرزندتان میتوانید برای کاهش علائم لکنت به آنها توجه کنید.
آهسته صحبت کردن را تمرین کنید
یکی از موثرترین راهها برای جلوگیری از لکنت زبان این است که آهستهتر صحبت کنید. عجله کردن برای بیان افکار ذهنی میتواند باعث تسریع گفتار یا مشکل در ابراز کلمات شود.
پس همیشه قبل از شروع به صحبت کردن چند نفس عمیق بکشید و بهآرامی پیش بروید. اضافه کردن یک مکث کوتاه بین عبارات و جملات برای کمک به کاهش سرعت گفتار واقعا کمک کننده است. اجازه بدهید اطرافیانتان بدانند که این کار را از روی عمد انجام میدهید و نسبت به شما کمی صبور باشند.
از بیان کلمات محرک اجتناب کنید
اگرچه این روش درمان خانگی لکنت زبان برای کودکان توصیه نمیشود، اما برخی از بزرگسالان ممکن است بخواهند از بیان کلمات خاصی که باعث لکنت زبان آنها میشود اجتناب کنند. در این مورد، تهیه فهرستی از این کلمات و یافتن جایگزین هایی برای آنها میتواند مفید باشد.