رد کردن پیوندها
روان درمانی

روان درمانی

روان درمانی

روان درمانی چیست؟

اصطلاح روان درمانی از جمله عباراتی است که ممکن است برای بسیاری از مردم ناآشنا و ابهام آمیز باشد. بسیاری از افراد با شنیدن نام روان درمانی و روان درمانگر چنین تصور می کنند که با شیوه ای از درمان که مخصوص افراد دیوانه است ، روبه رو هستند و خودشان هرگز به آن نیاز نخواهند داشت.

با افزایش آگاهی های عمومی و دانش روانشناختی، امروزه افراد بیشتری برای حل مسائل خود به دکتر روانشناس مراجعه می کنند و باور غلط ” روان درمانی برای درمان افراد دیوانه ست” تا حد زیادی از بین رفته است.

در یک تعریف واضح و شفاف می توانیم بگوییم روان درمانی عبارت است از قرار گرفتن در کنار فردی آموزش دیده و متخصص که با استفاده از روشی علمی و اثبات شده، سعی در ریشه یابی و کمک به حل مشکلات روحی و روانی فرد دارد.

 انواع روش های روان درمانی:

بیش از 400 رویکرد مختلف در حیطه ی روان درمانی وجود دارد که هر روان درمانگر خوب، بسته به مهارت و تخصص خود در یک یا چند مورد از رویکردهای روان درمانی تبحر دارد و با استفاده از آن ها به کار درمان می پردازد.

درمان شناختی رفتاری، طرحواره درمانی، گشتالت درمانی، روان کاوی و تحلیل روابط متقابل نمونه های رایجی از روش های درمانی مورد استفاده ی مشاوران و روانشناسان هستند.

به عنوان مثال یک درمانگر گشتالتی به شما کمک می کند تا از طریق برقرای تماس کامل با لحظه ی اینجا و اکنون، به خودآگاهی برسید و زندگی کامل و بودن اضطرابی را تجربه کنید.

آیا مراجعه به روانشناس نشانه ی ضعف است؟

تصمیم گیری برای مراجعه به مشاور و یا روانشناس، برای بسیاری از افراد، چالش برانگیز و تهدید آمیز است.

عده ی زیادی تلاش می کنند تا ارتباط با مشاور را مخفی نگه دارند و تا حد ممکن از آن سر باز می زنند.

این در حالی است که تصمیم به گفت و گو با روانشناس می تواند نشان دهنده ی قدرت و سلامت روانشناختی باشد و نه ضعف و ناتوانی.

ممکن است قبل از مراجعه به روانشناس، احساساتی مانند ترس، خجالت و ناتوانی در طرح مشکل بسیار زیاد باشد اما اغب مراجعین پس از ملاقات با مشاور خود به این نتیجه می رسند که ترس هایی بی پایه و اساس داشته اند.

با این وجود، نمی توان از جلسات مشاوره انتظار وقوع معجزه داشت به عبارت دیگر، از بین رفتن اضطراب، افسردگی، اختلالات جنسی، اختلالات دو قطبی، اختلالات زناشویی و بهبود روابط خانوادگی و سایر مشکلات نیازمند آن است که شما در طول جلسات، مشارکتی فعالانه و مستمر با درمانگرتان داشته باشید.

داشتن تعهد، حضور مستمر در جلسات مشاوره، صداقت و مشارکت با درمانگر و مشاور از جمله موارد ضروری است که لازم است برای رسیدن به نتیجه ی مطلوب به آن ها پایبند باشید.

یکی دیگر از چالش ها برای بسیاری از مردم، پیدا کردن مشاور یا روانشناس خوب است.

بهترین روانشناس و مشاور خوب چه ویژگی هایی دارد؟

درمانگران آموزش دیده و صاحب صلاحیت زیادی وجود دارد که می توان از آن ها برای حل مشکلات روانشناختی درخواست کمک کرد. برای انتخاب بهترین درمانگر می توانید موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • داشتن حداقل مدرک کارشناسی ارشد در رشته های مشاوره و یا روانشناسی و دارا بودن پروانه تخصصی کار از سازمان نظام روانشناسی
  • دارا بودن رویکرد مشاوره ی تخصصی
  • توانایی همدلی و درک
  • رعایت اصول اخلاق حرفه ای
  • توانایی برقراری رابطه ی موثر
  • در نظر گرفتن ویژگی های فرهنگی و جنسیتی
  • توانایی پذیرش بی قید و شرط مراجع همانطور که هست
  • رعایت اصل رازداری و محرمانگی اطلاعات مراجعین
  • مهارت های گوش دادن، انعکاس احساس و تشخیص صحیح

توجه داشته باشید که انتخاب مشاور خوب، همواره از اصل آزمون و خطا پیروی می کند. بنابراین بهتر است برای اطمینان از صلاحیت حرفه ای درمانگر خود، به سوابق، مدارک تحصیلی و پروانه اشتغال تخصصی توجه کنید و از این طریق درمانگر مناسب خودتان را بیابید.

 

راه تشخیص مشاور و روانشناس فاقد صلاحیت چیست؟

موارد ذکر شده، مهارت های اساسی و پایه ی مورد نیاز متخصصین برای ارایه ی خدمات به مراجعین است.

با این وجود، نمی توان گفت همه ی روانشناسان از مهارت های کافی برای ارائه ی خدمات به مردم برخوردارند.

به عنوان یک مراجعه کننده به مرکز مشاوره، در صورتی که موارد زیر را  در مشاور خود مشاهده کردید، بهتر است در انتخاب درمانگرتان تجدید نظر کنید و مشاور صاحب صلاحیت را جایگزین کنید:

 

  1. مشاور به صحبت های شما گوش نمی دهد و حرف های تان را فراموش می کند.
  2. مشاور با شما همدلی نمی کند و از توجه به احساسات تان ناتوان است.
  3. مشاور یا روان درمانگر شما در رازداری مشکل دارد و اطلاعات سایر مراجعین را در اختیارتان قرار می دهد.
  4. روان درمانگر مدت زمان تقریبی درمان را به شما اعلام نمی کند و بی برنامه به نظر می رسد.
  5. مشاور با شما ارتباطات دیگری مانند ارتباط دوستانه و غیر مشاوره ای برقرار می کند و به اصول اخلاقی بی توجه است.

 

بهتر است این نکته را نیز در نظر داشته باشید که ممکن است در جلسات اولیه ی درمان توسط درمانگر یا مشاور، حدی از آشفتگی و بدحالی را نیز تجربه کنید.

این تجربه نه تنها نشانه ی ناکارآمد بودن درمان نیست بلکه اگر بتوانید بر آن غالب شوید، به رشد و حل مساله تان نیز منجر خواهد شد.

 

استفاده از خدمات روانشناسی، سرمایه گذاری است یا هزینه؟

تصمیم گیری برای مراجعه به روانشناس می تواند مزایای کوتاه مدت و بلند مدتی را به دنبال داشته باشد.

در صورتی که در حال حاضر از مشکلاتی مانند استرس، اضطراب، افسردگی، مشکلات بین فردی، دردهای روان تنی، وسواس و… رنج می برید، جلسات مشاوره می تواند به شما کمک کند تا مسایل کنونی را به شکل بهتری مدیریت کنید و به شرایط عادی زندگی تان بر گردید. همین حالا با ما تماس بگیرید

 

حتی اگر جزء دسته افرادی نیستید که از مشکلاتی مانند استرس، اضطراب، افسردگی، وسواس، مشکلات خانوادگی و مشکلات زناشویی رنج ببرید هم، برقراری ارتباط با یک مشاور برای تان خالی از لطف نیست. ارتباط با مرکز مشاوره می تواند به شما کمک کند تا هیجانات مثبت بیشتری را در زندگی تان تجربه کنید، از طریق خودشناسی، به حداکثر رشد فردی دست یابید، مهارت های حل مساله و تصمیم گیری تان را ارتقا دهید، ازدواج هوشمندانه تری داشته باشید و در یک کلام، زندگی بهتری را تجربه کنید.

به عبارت دیگر، اگرچه ممکن است شروع درمان، سخت چالش برانگیز و هزینه بردار به نظر برسد، اما از طریق این نوع از سرمایه گذاری، به ابزارهایی مجهز خواهید شد که از شما در برابر بسیاری از آسیب های آتی محافظت خواهد کرد.

مشاوره حضوری، مشاوره تلفنی، مشاوره آنلاین، مزایا و معایب

امروزه، با گسترش تکنولوژی و پیشرفته تر شدن جامعه، این امکان به وجود آمده است تا افراد در هر موقعیت جغرافیایی، بتوانند با متخصصین سلامت روان از طریق مشاوره آنلاین یا مشاوره تلفنی در تماس باشند.

خدمات مشاوره آنلاین به عنوان شکل جدیدی از خدمات مشاوره ای این امکان را فراهم کرده اند تا افراد بتوانند با صرف هزینه کمتر، صرفه جویی در زمان، هزینه های حمل و نقل، ترافیک و.. بهترین متخصصین روانشناسی و مشاور را در کنار خود داشته باشند و از تصمیم گیری های شتابزده پرهیز کنند.

علاوه بر مزایای ذکر شده، مشاوره آنلاین از “قابلیت گم نام ماندن” نیز برخوردار است. بنابراین افراد می توانند مهم ترین اسرار و ناگفته های خود را به راحتی و با خیالی آسوده در میان بگذارند.

علاوه بر مشاوره آنلاین ، مشاوره تلفنی و مشاوره حضوری مشاوره گروهی نیز شکل گیری از ارائه ی خدمات مشاوره ای است که فواید زیر را به دنبال دارد:

  • قرار گرفتن در موقعیت گروه و تجربه ی ارتباط جمعی
  • استفاده از تجارب سایر اعضای گروه
  • درک اینکه ” من تنها فرد مشکل دار نیستم و افراد دیگری نیز با مساله من مواجه اند”.
  • استفاده از بازخوردهای مثبت گروه
  • تجربه ی درمان از طریق نظارت رهبر گروه
  • صرفه جویی در هزینه و زمان نسبت به جلسات فردی

 

کافیست با مشاوران متخصص کلینیک اسکلا تماس بگیرید تا مناسب ترین راهکار را برای بهبود حال شما پیشنهاد دهند.

 

پرسش های متداول:

هزینه روانشناس چقدر است؟

هزینه مشاوره چقدر است ؟

هزینه مشاوره آنلاین چقدر است ؟

هزینه مشاوره تلفنی چقدر است ؟

تایم جلسات مشاوره چند دقیقه است؟

چرا مشاوره قبل از ازدواج مهم است؟

چگونه مشاوره رایگان بگیریم؟

چگونه مشاوره کم هزینه بگیریم؟

 

 

پیام بگذارید